Világkupa döntő 2016

Sidi Péter 2016

 

Sidi Péter Világkupa győztes légpuskával.

Gratulálunk!

 

Sidi milano 2016

 

Sidi Péter nagyszerű versenyzői erényeket csillogtatva, meggyőző versenyzéssel nyerte a bolognai Világ Kupa Döntő 10m légpuska számát. Sidi végig a mezőny első felében tanyázott, szép, erős tízeseket ért el, volt egy 10,9

értékű lövéseemellett egy 10,8, három 10,7 és négy 10,6  is. Egy alkalommal csúszott vissza az ötödik helyre, amikor nyolcadik éskilencedik lövése 9,5 és 10,1 lett, de szerencsére gyorsan vissza tudott kapaszkodni.

A döntő rendkívül szoros küzdelmet hozott, egy-egy tized választotta el a versenyzőket egymástól, így szinte lövésről-lövésre változott a sorrend. Az utolsó fordulóra ketten maradtak, az orosz Maslennikov és Sidi Péter. Az utolsó, huszadik lövés előtt Maslennikov egy tizeddel vezetett Sidi előtt, aki a legjobbkor, utolsó lövésére ért el 10,8-at Maslennikov 10,2-ével szemben, így az egy tized hátrányból öt tized előny lett és maradt is. Sidi mögött Maslennikov lett a második és az iráni Bagheri szerezte meg a bronzérmet. Sidi Péter ismét bizonyította klasszisát és újabb remek sikerrel járult hozzá a magyar sportlövészet hírnevének öregbítéséhez.

Szívből gratulálunk!!!

(www.issf-sports.org).

Támogatók,
együttműködő partnerek

fortop

GRAWE Logo

SirLancelot

symahunlogo

tunderviz

Digital RGB with Red Wordmark Horizontal Logo Artwork

Kiemelt versenyeink

 

 

logo

 esc logo issf logo  ioc  rio2016   mob ipc-shooting  wada
 Európai Sportlövő
Szövetség
Nemzetközi Sportlövő
Szövetség
 Nemzetközi Olimpiai
Bizottság
 XXXI. Nyári Olimpiai
Játékok Rio de Janeiro
 Magyar Olimpiai
Bizottság
 Nemzetközi Paralimpiai
Bizottság
Nemzetközi Doppingellenes
Ügynökség